Om Vilhelmsborg

Det Nationale Hestesportscenter

Centret blev etableret i 1989 og ligger på den smukke herregård Vilhelmsborg. De gamle bygninger er renoveret og nye er opført, bl.a. ridehaller og -baner m.v. – oversigtsplan findes under "Find os". Hestesportscentret fremstår som et moderne ride- og showcenter med faciliteter af høj international standard og kvalitet og kan således rumme store begivenheder inden for hestesport og -avl. Af andre aktivitetsområder kan nævnes: Hippologiske uddannelser, firmakonferencer mm. Endvidere rummer centret et cafeteria i opvisningshallen.

Vilhelmsborg ligger i et historisk og naturmæssigt attraktivt landskab ved Danmarks næststørste by Århus.

Hestesportscentret ejes af Århus Kommune og Foreningen Vilhelmsborg (bestående af repræsentanter for Aarhus Kommune, Aarhus Rideklub samt Dansk Varmblod) står for den daglige drift via Driftsaktieselskabet Vilhelmsborg.

Faciliteterne på Vilhelmsborg anvendes til både små og store hesterelaterede arrangementer, ligesom der udlejes kursus- og konferencefaciliteter m.v. til andre organisationer og til private.


Følgende organisationer har hjemsted på Det Nationale Hestesportscenter:

Foreningen Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg
Denne forening består af i alt 4 medlemmer; 2 repræsentanter for Aarhus Kommune og 1 repræsentant for hver af de faste brugere; Aarhus Rideklub og Dansk Varmblod.
Kontakt til Foreningen - følg link


Driftsaktieselskabet Vilhelmsborg
Driftsaktieselskabet varetager den daglige drift af hestesportscentret samt udlejning af faciliteterne.
Kontakt til:
Driftsaktieselskabets bestyrelse - følg link
Daglig ledelse - følg link

KUSTOS Rideakademi - Vilhelmsborg Fri Fagskole
www.vilhelmsborgfrifagskole.dk

Undervisning og opstaldning:
Aarhus Rideklub, som tager sig at rideundervisning og opstaldning for faste pensionærer. Kontoret har åbent tirsdag fra. 15.00 - 18.00 og tirsdag/onsdag/fredag fra 08.30 - 12.00. Telefon 8693 8220 E-mail adresse kontoret@aarhus-rideklub.dk. Web-site: www.aarhus-rideklub.dk


Avlsforbund og afprøvninger:
Dansk Varmblod, som forestår afprøvninger, så som materialprøver for hingste og stationsafprøvninger for hopper samt klargøring til kåringer og shows. Endvidere er Dansk Varmblod arrangør af Hingstekåringen i Herning. Telefon 8747 5400 eller hjemmesiden www.varmblod.dk.


Dansk Islandshesteforenings hovedsekretariat, hvor du kan få oplysninger om den islandske hest samt diverse arrangementer med islandske heste. E-mail sekretariat@islandshest.dk. Hjemmesideadresse www.islandshest.dk.


Historisk samling:
Hippologisk Selskab Vilhelmsborg er hjemhørende i Herskabsstalden. HSV er en forening som har til formål at indsamle og opbevare effekter og litteratur om hesten gennem tiderne samt arrangere foredrag og ture relateret til heste og ridesport. Herskabsstalden rummer mange spændende udstillede genstande, bøger og tidsskrifter. Se www.hippologisk.dk

Café Vilhelmsborg har åbent for publikum ved arrangementer afholdt i den store opvisningshal samt på det udendørs springstadion. Caféen er beliggende i den vestlige ende af den store opvisningshal.
Kontakt Driftsaktieselskabet Vilhelmsborg for nærmere information.

Forbund:
Dansk Ride Forbund og det lokale distriktsråd afholder møder og kurser inden for træner-/berideruddannelsen samt for ridesportens officials.

Dansk Kennel Klub
DKK har egen træningsplads og træningshal på stedet. Med mange muligheder for at modtage undervisning og træne sin hund.
Kontakt DKK Vilhelmsborg for at hører mere


Trailer-P:
Har du hest opstaldet på Vilhelmsborg og ønsker du at parkere din hestetrailer på stedet, kan du kontakte Driftsaktieselskabet Vilhelmsborg og oplyse navn og nummerplade.